torsdag 21. februar 2013

Vandrende elevutstilling på Tate Modern

Tidligere denne måneden var vi på studietur til London, og da er det obligatorisk med en tur innom Tate Modern, Storbritanias nasjonale museum for moderne kunst. Tate Modern åpnet i 2000 i den ombygde Bankside Power Station. Og museet er viet moderne, internasjonal kunst med hovedverker av innflytelsesrike kunstnere som Picasso, Matisse, Mondrian, Duchamp, Dalí, Bacon, Giacometti, Pollock, Rothko og Warhol. Tate Modern legger stor vekt på utviklingen innen internasjonal samtidskunst. Opplevelsen av å vandre mellom disse store kunstnernes originalverk er fantastisk! Men under dette museumsbesøket var det også en annen opplevelse som gjorde stort inntrykk.

Mens min kollega og jeg leste museumsguiden og diskuterte hvor vi skulle starte i utstillingene, var vi plutselig omringet av en gjeng skoleelever. De bar med seg en vandrende elevutstilling og de ventet ivrig på vår reaksjon. Og vi ble både overrasket og imponert! Dette viser viktigheten av å la elevene vise fram det de har skapt i kunst og håndverk, og hvorfor ikke la elevarbeidene bli en vandrende utstilling og komme ut av skolebygningen? 

Disse elevene var tydeligvis stolt av det de hadde skapt! 

mandag 4. februar 2013

Om Hønekroki i Form

Tidsskriftet Form - kunst og design i skulen, kjem ut fem gonger i året og er det einaste fagdidaktiske tidsskriftet innen formgiving, kunst og håndverk. I nummeret som kjem ut i neste veke, kan du lesa om Hønekrokien som fann stad på Notodden i haust. Då var Kunst og handverk, nett inne på samling og fekk prøve ulike teikne- og målereiskap igjennom forsøke på å fange rørsla og forma til høna.