onsdag 27. juni 2012

Kåret til verdens beste reklamefilm


Denne videoen er kåret til verdens beste reklamefilm. Det er interessant å se hvordan enkle virkemidler og grunnformer har blitt brukt for å fremme et viktig budskap.

tirsdag 19. juni 2012

Det er noe der ute - la oss finne det!



"Det kan gjemme seg i kvistene, i vannet, i bladene, i steinene, i mosen, i jorda, i trærne, under steinene, bak barken, i gresset, i blomstene, under røttene, bak ørene, i gjørma, bak pannene, foran øynene på dere ligger det skatter som dere skal gjøre synlige og tydelige for oss  alle i løpet av to dager ved bekken» Kari Carlsen.  

Slik lød introen til oppgåva i naturkunst. Kunst, kultur og kreativitet studentane ved HiT, samt kursdeltagarar på Naturkunstkurs gjekk i gong med ulike prosjekt ved bekken bak Høgskulen på Notodden. Her fann dei fram til linjer og former, farger og rytmar dei forsterka, formgav og fargesette i naturen.

fredag 15. juni 2012

Tips til korleis ein kan lage bevegeleg dukke til tredimmensjonal animering.


Ei vattkule danna utgangspunkt for hovud, lufttørkande leire vart bruka til å forme ansiktet, perler vart bevegelege auger, tjukk ståltråd dannar skjelettet og modellskitt brukast til formbare hender og føter. Når ein har laga grunnrisset til denne figuren kan ein vidare forme  karakteren som ein vil. Ein kan kle den med ei rekke ulike material, t. d. papir, strikka dukkekleder, modellskitt og liknande. Hår og skjegg kan limast på og andletet kan malast med hobbylakk. Lykke til!

Mannen - animasjon i leire, stålråd og ullgarn